Clicky

 
Transport Online - Lek Chemelot blijkt lossen ammoniak door schip

Lek Chemelot blijkt lossen ammoniak door schip

Lek Chemelot blijkt lossen ammoniak door schip
21-09-2020 19:57 | Algemeen | auteur ANP

GELEEN - [update 22:50 uur] Voor de tweede keer maandag hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen vanwege een vermeende lekkage bij industrieterrein Chemelot in Geleen. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot dachten maandagavond dat er sprake was van een ammoniaklek. Later bleek dat onjuist: een schip had ammoniak geloosd, en die was in een opvangbekken bij waterzuiveringsbedrijf Sitech op Chemelot terechtgekomen, liet de Veiligheidsregio maandagavond weten.

Omdat dit bekken leeg was en met ammoniak werd gevuld, leidde dat tot stankoverlast. De brandweer heeft het opvangbekken met schuim afgedekt en metingen verricht. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De omgeving van Chemelot kan last hebben van geuroverlast, aldus de woordvoerder van de brandweer. Enkele wegen rond Chemelot waren tijdelijk afgesloten.

Eerder maandag was er op Chemelot een lekkage waarbij hexaangas was vrijgekomen. De snelweg A76 werd ter hoogte van knooppunt Kerensheide korte tijd afgesloten vanwege het incident. Hetzelfde gold voor het treinverkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats