Clicky

 
Transport Online - Nog grotere krimp verwacht bij Lufthansa

Nog grotere krimp verwacht bij Lufthansa

Nog grotere krimp verwacht bij Lufthansa
21-09-2020 16:41 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

FRANKFURT - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa ziet het tempo van herstel in de luchtvaart van de coronacrisis somber in en gaat daarom nog dieper snijden in de kosten. Lufthansa kondigde in een nieuw herstructureringsprogramma aan minstens honderdvijftig vliegtuigen niet meer in gebruik te zullen nemen. Het tot dusver aangekondigde aantal van 22.000 ontslagen, zal nog verder stijgen, zo werd maandag bekendgemaakt.

Het nieuwe reorganisatieprogramma heeft ook gevolgen voor managementposities. Een vijfde van de managers zal begin 2021 zijn of haar baan verliezen, aldus Lufthansa. De kosten van de aan de grond staande vliegtuigvloot lopen op tot rond de 1,1 miljard euro in het derde kwartaal van 2020.

Het zomerseizoen komt tot een einde waardoor het aantal boekingen weer afneemt, aldus Lufthansa. In het vierde kwartaal wordt de capaciteit (combinatie van aantal vliegkilometers en zitplaatsen) zelfs teruggebracht naar ongeveer 20 tot 30 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl dat vooralsnog 50 procent was.

Lufthansa heeft verder besloten om nog eens acht Airbus A380's en tien A340-600's voor de lange termijn aan de grond te houden. Alleen bij een onverwacht snel herstel zullen deze vliegtuigen weer in gebruik worden genomen.

Lufthansa is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis. Door de nog steeds van kracht zijnde grenssluitingen en negatieve reisadviezen herstelt de markt zich minder dan verwacht. Topman Carsten Spohr denkt dat het nog jaren duurt voor de luchtvaart weer op het niveau is van voor de crisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden