Clicky

 
Transport Online - Joop Zoetemelk met gebroken armen en been in ziekenhuis na aanrijding

Joop Zoetemelk met gebroken armen en been in ziekenhuis na aanrijding

Joop Zoetemelk met gebroken armen en been in ziekenhuis na aanrijding
20-09-2020 20:09 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Joop Zoetemelk heeft beide armen en ook een been gebroken toen hij zondag tijdens een fietsritje werd aangereden door een auto. De oud-wielrenner, in 1980 winnaar van de Tour de France, ligt in een ziekenhuis in Parijs. De vrouw van de 73-jarige Zoetemelk heeft aan de NOS laten weten dat haar man bij bewustzijn is.

De Nederlander woont al geruime tijd in Frankrijk, in het dorpje Germigny-l'Évêque in de buurt van Parijs. Zoetemelk ging zondagochtend fietsen en wilde daarna de laatste etappe van de Tour gaan kijken. Hij zou later op de avond een rol hebben in het NOS-programma De Avondetappe dat wordt uitgezonden vanuit Rijpwetering, de plek waar Zoetemelk opgroeide.

Zoetemelk had een dag eerder een cameraploeg van het Belgische tv-programma Vive le Vélo over de vloer. Hij zag thuis voor de tv hoe de Sloveense kopman Primoz Roglic van Jumbo-Visma in de individuele tijdrit de leiding in het algemeen klassement moest afstaan aan landgenoot Tadej Pogacar. "Ongelooflijk, wat een ontknoping", zei de man die 40 jaar geleden de Tour won. "We hebben dit wel een keer eerder gezien in de Tour, met Fignon en Lemond. En ook met Jan Janssen en Herman Van Springel. Die verloor het geel ook in de laatste tijdrit. Wat Pogacar eruit heeft geperst, is ongelooflijk."

Zoetemelk was kritisch op Roglic, die een zeker lijkende Tourzege uit handen gaf. "Hij heeft geen trap hoeven geven in deze Tour, zijn ploeg deed alles voor hem. Hij hoefde alleen maar naar de aankomst te rijden. Nu moet hij het alleen doen en dan lukt het niet. Zo zie je maar weer, je hebt de Tour niet gewonnen voordat je in Parijs bent."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden