Clicky


Opnieuw boetes voor wielerploeg Jumbo-Visma in Tour

Opnieuw boetes voor wielerploeg Jumbo-Visma in Tour
19-09-2020 23:41 | Sport | auteur ANP/BELGA

LA PLANCHE DES BELLES FILLES - De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma heeft zaterdag na afloop van de dramatisch verlopen tijdrit in de Tour de France een boete van 4000 Zwitserse frank (circa 3700 euro) gekregen wegens inbreuk op de UCI-regels wat betreft het gebruik van de regenboogsymbolen.

Zowel Tom Dumoulin als Tony Martin, beiden oud-wereldkampioenen in de race tegen de klok, werd beboet met 2000 Zwitserse frank. Het duo heeft volgens de UCI artikel 1.3.064 overtreden. Dat artikel gaat over het gebruik van de regenboogsymbolen op het tijdritpak.

Sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma werd donderdag uit de Tour gezet wegens intimidatie en belediging van een UCI-lid. Hij kreeg een boete van 2000 Zwitserse frank. Ook de Belgische coureur Wout van Aert van Jumbo-Visma ontving in deze Tour al drie keer een financiële sanctie.

De Sloveense kopman Primoz Roglic van Jumbo-Visma verspeelde op de voorlaatste dag van de Tour onverwacht zijn leidende positie in het klassement. Zijn landgenoot Tadej Pogacar greep met een ijzersterke rit de macht en zal normaal gesproken zondag in Parijs als winnaar worden gehuldigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions