Clicky

 
Transport Online - In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten
19-09-2020 19:11 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het afgelopen etmaal zijn 30 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. In totaal liggen nu 327 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 67 op de afdeling intensive care, negen meer dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

"Het aantal opgenomen besmette patiënten steeg afgelopen week met ruim 10 procent per dag", zei voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Het leidt tot aanzienlijke drukte bij met name de ziekenhuizen in het westen van het land."

Deze drukte wordt volgens hem versterkt door het grote aantal patiënten dat zich meldt met klachten die kunnen passen bij Covid-19. "Zij moeten in eerste instantie in isolatie worden opgevangen in afwachting van een testuitslag", aldus Kuipers.

In Nederland zijn er zaterdag 1898 besmettingen met het coronavirus bij gekomen, meldt het coronadashboard van de overheid. Het zijn er iets minder dan vrijdag, toen het ging om 1977 nieuwe besmettingsgevallen in 24 uur tijd.

Het aantal nieuwe besmettingen per etmaal liep de afgelopen dagen juist gestaag op en zorgde dagelijks voor records. Woensdag waren het er volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid 1546 en donderdag 1756. De afgelopen week nam het aantal nieuwe positief geteste personen vooral sterk toe in de provincies Noord- en Zuid-Holland. In Amsterdam waren er het afgelopen etmaal 291 nieuwe besmettingen, in Den Haag 140 en in Rotterdam 113.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden