Transport Online - ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent
18-09-2020 19:37 | Coronavirus | auteur ANP

WOERDEN - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

Als voorbeeld van tegenstrijdig beleid noemt de ANBO dat de NS enerzijds komt met een campagne om meer van het openbaar vervoer gebruik te maken, terwijl anderzijds geldt dat mensen zo veel mogelijk thuis moeten blijven. En dat er in de ene gemeente wel een sinterklaasoptocht komt en in de andere niet. Ook is bij het ene contactberoep wel een mondkapje verplicht en bij het andere niet. "En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen."

In een brief aan premier Mark Rutte vraagt de organisatie dan ook om "een regering die daadkracht en consistentie toont. Het versoepelen van de maatregelen zou niet moeten betekenen dat ook de regie wordt losgelaten."

De ANBO komt met de kritiek kort voordat de premier in een persconferentie nieuwe coronamaatregelen gaat aankondigen voor specifieke regio's. Het is al bekend dat een van de maatregelen is dat horeca eerder dicht moet en dat bij activiteiten groepen niet groter mogen zijn dan vijftig personen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions