Clicky


Ferd Grapperhaus alsnog beboet voor schenden coronaregels op bruiloft

Ferd Grapperhaus alsnog beboet voor schenden coronaregels op bruiloft
18-09-2020 14:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus krijgt alsnog een boete voor het overtreden van de coronaregels op zijn bruiloft. Het Openbaar Ministerie heeft de bewindsman daar donderdag van op de hoogte gebracht, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

"De minister heeft het OM laten weten dit besluit te respecteren", zegt de woordvoerder over de boete van 390 euro. "Hij zal de boete zo snel mogelijk betalen."

Na de bruiloft van Grapperhaus vorige maand doken foto's op waarop duidelijk te zien was dat de minister en zijn gasten lang niet altijd de voorgeschreven 1,5 meter afstand hielden. Hij moest diep door het stof, ook in de Tweede Kamer waar een deel van de oppositie tevergeefs om zijn aftreden riep, maar kreeg tot dusver geen straf. Wel maakte hij uit eigen beweging een bedrag over naar het Rode Kruis.

Dat Grapperhaus niet bestraft werd voor een vergrijp dat veel anderen op een fikse boete en een strafblad kwam te staan, leidde de afgelopen weken tot felle reacties. De kwestie heeft ook het vertrouwen in de minister flink aangetast. In een peiling eerder deze week van EenVandaag onder ruim 2000 mensen zei de helft van de ondervraagden hem niet langer geloofwaardig te vinden.