Clicky


Advocaat Frank van Ardenne: boete Grapperhaus is 'een-tweetje' met OM

Advocaat Frank van Ardenne: boete Grapperhaus is 'een-tweetje' met OM
18-09-2020 17:11 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Dat justitieminister Ferd Grapperhaus alsnog een boete heeft gekregen voor het overtreden van de coronaregels tijdens zijn huwelijk, kan geen toeval zijn. Dat betoogt advocaat Frank van Ardenne, die namens onder meer de 'Schiedamse taartjeseters' heeft gevraagd om kwijtschelding van hun coronaboete.

"Mijn cliënten vermoeden dat dit een een-tweetje tussen het Openbaar Ministerie en de minister is, om het herzien van eerdere zaken voor te zijn. Daar lijkt het op", zegt hij. "Grapperhaus neemt zo een voorschot op een weigering om eerdere gevallen te herzien, waarbij mensen werden bekeurd en daardoor een strafblad hebben gekregen."

Van Ardenne zegt dat hij nog geen antwoord heeft gekregen van het ministerie van Justitie en Veiligheid op zijn verzoek om kwijtschelding. "Ik zou het wel fatsoenlijk vinden als we nu snel antwoord krijgen, zeker gezien het nieuws van vandaag."

Bij de boete voor de taartjeseters ging het om een paar in Schiedam dat in mei dit jaar bezoek kreeg van hun ouders die met taart op de stoep stonden. Omdat een van de ouders geen trappen kon lopen, besloten ze de taart buiten op te eten met 1,5 meter onderlinge afstand. Vervolgens legden handhavers boetes op van bijna 400 euro per persoon voor "samenscholing in de open lucht".