Transport Online - Eerste paal ESA Trucks Heerenveen geslagen

Eerste paal ESA Trucks Heerenveen geslagen

Eerste paal ESA Trucks Heerenveen geslagen
18-09-2020 17:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HEERENVEEN - Op het Internationale Bedrijventerrein Friesland is de nieuwbouw van ESA Trucks Heerenveen van start gegaan. Aan de Uranus wordt een compleet nieuw garagebedrijf voor bedrijfswagens gebouwd naar de laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Vestigingsleider Jurjen Ypma gaf met het onthullen van het bouwbord het symbolische startsein voor de nieuwbouw.

Op een terrein van 12000 vierkante meter verreist moderne werkplaats die aan alle toekomstige eisen van duurzaamheid voldoet. Zo wordt het pand voorzien van zonnepanelen en is een gasaansluiting niet nodig door toepassing van moderne, duurzame technieken. De werkplaats met vijf poorten wordt volledig voorbereid op de reparatie en het onderhoud van waterstof- en elektrische voertuigen. De focus van ESA Trucks ligt op de verduurzaming van het wegtransport in de nabije toekomst.

Verder richt ESA Trucks Heerenveen zich op de reparatie en het onderhoud van trucks en getrokken materieel. Daarnaast zal ESA Trucks zich richten op het onderhoud van lichte bedrijfswagens, APK, tachograafkeuring, schadeherstel en hydrauliekservice. Een belangrijke activiteit voor de nabije toekomst is verder het plegen van onderhoud en reparaties aan elektrische- en waterstofvoertuigen.

Heerenveen is de tweede plaats van Friesland maar op logistiek gebied is het met stip de nummer 1 in de provincie. De gunstige ligging in het noorden en de korte, en filevrije afstand tot de randstad heeft van Heerenveen een populaire vestigingsplaats gemaakt. ESA Trucks koos voor deze locatie om haar klanten in de regio nog beter van dienst te kunnen zijn.

De nieuwe vestiging gaat van start met 15 medewerkers waaronder vestigingsleider Jurjen Ypma. In de toekomst verwacht ESA Trucks door te groeien tot circa 20 vaste medewerkers in de vestiging Heerenveen. De nieuwbouw is in volle gang en naar verwachting zal ESA Trucks in mei 2021 operationeel zijn.

Bij de onthulling was de voltallige directie van ESA aanwezig met: Klaas Elema, Wim van Nispen en Jans Enting. Verder waren namens ESA aanwezig Jaap de Wit en de nieuwe vestigingsmanager, Jurjen Ypma.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions