Transport Online - 28 winkels Expresso, Miss Etam, Steps en Claudia Sträter sluiten

28 winkels Expresso, Miss Etam, Steps en Claudia Sträter sluiten

28 winkels Expresso, Miss Etam, Steps en Claudia Sträter sluiten
18-09-2020 16:48 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 18:46 uur] Bij Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps sluiten 28 winkels de deuren. Ruim tweehonderd medewerkers verliezen daardoor hun baan, meldde Nxt Fashion, de holdingmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de winkelformules.

De voormalige eigenaar van de ketens, fashionbedrijf FNG, ging afgelopen zomer failliet. Nxt Fashion kocht vervolgens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps, in totaal 180 winkels. "De 28 winkels die sluiten, werden tijdens deze koop al als onvoldoende rendabel bestempeld", bevestigde commercieel directeur Patrick Miami-Van der Borden na eerdere berichtgeving van het AD.

Vooral Expresso krijgt een klap: vijftien winkels sluiten. Daarnaast sluiten drie winkels van Steps (Haarlem, Hoofddorp en Zoetermeer), vijf Claudia Sträter-filialen (Amsterdam, Breda, Eindhoven en Enschede) en vijf Miss Etams (Almelo, Almere, Diemen, Groningen en Alkmaar).

"De redenen voor het sluiten van de winkels zijn een te hoge huurprijs of een minder goede locatie waar de omzet te laag is", zegt Miami-van der Borden. "De winkels gaan volgende week verder als outlets om de voorraden te verkopen en daarna sluiten ze definitief."

Het UWV stopt maandag met het doorbetalen van de lonen van de medewerkers die vorige maand na het FNG-faillissement werden ontslagen. Volgens Miami-van der Borden is het gelukt om met 80 procent van het personeel van de winkelketens door te gaan.

Het Nederlandse deel van FNG vroeg begin augustus faillissement aan, kort nadat ook het Belgische moederbedrijf dit had gedaan. FNG kampte lange tijd met een hoge schuldenlast, veroorzaakt door een reeks overnames. De financiële problemen verergerden door lockdownmaatregelen, waardoor winkels gedwongen moesten sluiten.

In een voorlopig jaarverslag erkende FNG dat veel deals van de afgelopen jaren dubieus waren. De voormalige topman van het modewinkelconcern, Dieter Penninckx, wordt door de Belgische justitie bovendien verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Hij zit op dit moment in de cel omdat hij zich niet hield aan de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions