Clicky

 
Transport Online - Verspreiding coronavirus in België versnelt 'indrukwekkend'

Verspreiding coronavirus in België versnelt 'indrukwekkend'

Verspreiding coronavirus in België versnelt 'indrukwekkend'
18-09-2020 12:14 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - De verspreiding van het coronavirus in België neemt "indrukwekkend" snel toe. Volgens viroloog Steven Van Gucht is de verdubbeling en op verschillende plekken in het land verdrievoudiging van gemelde nieuwe besmettingen niet alleen toe te schrijven aan het toegenomen aantal testen op het virus. Ook steeg het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames vorige week met 75 procent, maar ze leiden vooralsnog niet tot meer overlijdens.

Tussen 8 en 14 september is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen naar 978 per dag, ofwel een toename met 74 procent ten opzichte van de week daarvoor, meldt het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag nam vorige week toe van 22 tot 39. Vooral in Brussel en Antwerpen zijn meer patiënten met Covid-19 opgenomen. Het gemiddeld aantal overlijdens blijft stabiel op twee of drie per dag.

Van Gucht riep de bevolking opnieuw op de contacten met andere mensen te beperken. Hij haalde resultaten aan van onderzoek bij duizenden bloeddonoren in België die tonen dat nog maar 5 procent antistoffen heeft tegen het virus, terwijl die groep van doorgaans gezonde mensen bovendien geen perfecte afspiegeling van de bevolking is. Hij wees erop dat voor groepsimmuniteit percentages van 50 tot 70 nodig zijn en dat daar dus bij lange na geen sprake van is.

Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad, met daarin federale en regionale leiders en experts, weer bijeen om te beslissen of en welke aanvullende maatregelen moeten worden getroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden