Clicky

 
Transport Online - Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs negeren rood kruis op A12 [+video]

Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs negeren rood kruis op A12

Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs negeren rood kruis op A12 [+video]
18-09-2020 10:30 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZEVENHUIZEN - Tientallen weggebruikers hebben vrijdagochtend een rood kruis genegeerd op de A12, afrit Zevenhuizen. Dat is te zien op beelden die Rijkswaterstaat uit woede over de situatie vrijdag deelde via Twitter.

Na een ongeval blokkeerde Rijkswaterstaat de afrit met een auto en pionnen. Ook werd op het matrixbord boven de weg een rood kruis getoond. Op de gedeelde camerabeelden is te zien hoe tientallen auto's en vrachtwagens dit negeren en vlak langs een weginspecteur rijden.

Rijkswaterstaat is geschrokken: "Wij roepen mensen op om het niet te doen. Het brengt hulpverleners, onze mensen en de weggebruikers echt in gevaar." Op het negeren van een rood kruis staat 240 euro boete.

Er zijn geen boetes uitgedeeld, omdat er niemand met die bevoegdheid aanwezig was. Rijkswaterstaat deelde dit jaar al meer dan 3000 boetes uit voor deze overtreding.

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen vindt het "schokkend" dat zoveel mensen nog altijd niet snappen dat een rood kruis er niet voor niets staat. "Dit is echt weer totaal asociaal weggedrag." Wanneer een rijstrook is afgesloten, is er volgens de bewindsvrouw "altijd wat aan de hand".

Van Nieuwenhuizen wil samen met haar justitiecollega Ferd Grapperhaus kijken hoe het negeren van rode kruisen boven de weg beter kan worden aangepakt. "Want het loopt echt wel de spuigaten uit." Zij wijst erop dat met enige regelmaat zogenoemde pijlwagens van Rijkswaterstaat worden aangereden. "Mensen die dit doen brengen niet alleen zichzelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats