Clicky

 
Transport Online - Ook tweede overweg Hooghalen met spoed dicht

Ook tweede overweg Hooghalen met spoed dicht

Ook tweede overweg Hooghalen met spoed dicht
18-09-2020 10:02 | Algemeen | auteur Redactie

HOOGHALEN - Bij Hooghalen heeft spoorbeheerder ProRail met spoed een alternatieve weg aangelegd. Met deze nieuwe ontsluiting maken we twee niet actief beveiligde overwegen (NABO) overbodig, waarvan de eerste begin september al sloot. De tweede ging dicht in de nacht van donderdag op vrijdag 18 september.

Het was al langer de bedoeling om de overwegen weg te halen en plannen voor een alternatieve weg lagen in concept klaar. ProRail onderhandelde hier met diverse partijen over. Maar in mei gebeurde een tragisch ongeval waarbij een machinist omkwam. In augustus volgde een melding van een bijna-aanrijding op een van deze overwegen. Treinen gingen langzamer rijden en na een korte verkeersobservatie namen we met NS direct maatregelen om de situatie te verbeteren. 

Door de incidenten raakten de gesprekken om tot akkoord te komen in een stroomversnelling. Grondeigenaren, gemeente Midden-Drenthe, Waterschap, Gasunie, Natuurmonumenten en aannemer Strukton-Molhoek-combinatie werkten mee aan deze stroomversnelling. Daardoor is de weg nu een feit en zijn de gewraakte overwegen definitief dicht.

Op 21 augustus sloot ProRail een akkoord en is het omvangrijke werk direct gestart. Voor de aanleg is landbouwgrond overgenomen, zijn bouwmaterialen aangevoerd en is een strook van een bosperceel gekapt. Met Gasunie hebben we overleg gehad over in de grond liggende leidingen. De nieuwe weg is overigens voor een deel tijdelijk, omdat we de definitieve weg op dat deel nog dichter langs het spoor willen hebben. 

Betrokken landeigenaren en loonwerkers bereiken hun land voortaan via deze nieuwe ontsluitingsweg. Deze loopt parallel aan het spoor. De weg komt uit op de doorgaande Zwiggelterweg. Vlakbij ligt in deze weg een spoorovergang met lampen, bomen en bellen, waar verkeer veilig het spoor kan oversteken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden