Transport Online - IVECO Trakker 8x8 voor Sijben Bronboringen

IVECO Trakker 8x8 voor Sijben Bronboringen

IVECO Trakker 8x8 voor Sijben Bronboringen
16-09-2020 15:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NEER - Het maakt niet uit op welke ondergrond Sijben Bronboringen vof rijdt met hun nieuwe IVECO Trakker 8x8, want deze trekt gemakkelijk door ieder terrein heen. Met een glimlach van oor tot oor kunnen zij op iedere gewenste plek diversen bronboringen uitvoeren met hun robuuste terreinwagen. Daarnaast zet Sijben Bronboringen vof de stap naar Euro 6 Step D door de komst van de IVECO Trakker. Hierdoor voldoet het aan de strengste milieueisen die tegenwoordig gelden.

In haar zoektocht naar een nieuwe terreinwagen kwamen ze met hulp van enthousiaste concullega's in het loonwerk uit bij Charles Feijts Bedrijfswagens en IVECO. Sijben Bronboringen is niet over één nacht ijs gegaan en heeft telefonisch contact gezocht met een aantal IVECO rijders in de provincie Limburg. Vanuit hen kregen zij veel positieve informatie en een nadrukkelijk advies om een IVECO Trakker aan te schaffen. Deze is namelijk uitermate geschikt voor de bronboringen die het bedrijf uit Neer realiseert op het ruwe terrein.

Het eerste project van de IVECO Trakker is het uitvoeren van 28 pulsboringen achter het terrein van Maastricht Airport. Al het regenwater van en rondom de luchthaven wordt opgevangen in een grote wadi en vanuit daar overgestort in speciale bronnen die door Sijben Bronboringen zijn aangelegd. Op een duurzame manier zorgt dé specialist in pulsboringen zo voor de ontlasting van de waterzuivering. Luuk Sijben legt als mede-eigenaar hierover uit: "Het grondwater niveau blijft zo op peil, doordat het regenwater meteen terug de grond in wordt gebracht."

Waar een concurrent vastloopt in de Limburgse grindlaag, gaat de IVECO Trakker 8x8 van Sijben Bronboringen verder.

De prijs-kwaliteitverhouding van de IVECO Trakker en de lage TCO zijn erg aantrekkelijk. Hier kan geen één andere truck aan tippen. Luuk vertelt vol trots over hun nieuwe terreinwagen: "We zijn erg onder de indruk van zijn off-road capaciteit. Daarnaast zijn we erg blij met de opbouw van onze nieuwe IVECO Trakker met een GVW van 44 ton. Deze is uitgerust met 450 pk, een zuinige 13-liter motor, een Palfinger laadkraan om de casings (boorbuizen) te manipuleren, een 10 meter lange boormast die ingezet wordt om te kunnen boren en een stationaire extra IVECO motor die het geheel aandrijft. Door de aanwezigheid van vijf hydraulische pompen kan deze motor blijven draaien op 800 toeren. Sijben Bronboringen hoeft dus geen PTO-uren te maken."

Wim Bisschop voegt als Verkoopadviseur bij Charles Feijts Bedrijfswagens hieraan toe: "Er zijn tevens aan aantal componenten verplaatst om de IVECO Trakker zó compact mogelijk op te kunnen bouwen. Je kunt dan denken aan onder andere luchtfiltertanks, dieseltank, accu's en luchtketels. Bovendien doet het ons deugd om te zien dat Sijben Bronboringen enorm tevreden is over de truck."

Een 180 kilowatt sterke IVECO motor helpt Sijben Bronboringen om door een grindlaag heen te boren. Luuk: "De Conrad PBM200 pulsboormachine op onze IVECO Trakker bestaat uit een lange boormast in combinatie met een CRT419 draaitafel, met een draaimoment van 5.000 kg en een hefmoment van 25 ton. Hiermee kunnen wij tot maximaal 76 meter diep boren. Hierin onderscheiden wij ons ten opzichte van de concurrentie, die een andere manier van boren hanteert. In samenwerking met Conrad-Stanen BV is deze boormachine speciaal voor Sijben Bronboringen ontwikkeld, waardoor deze uniek is in zijn klasse."

Deze machine is specifiek afgestemd op het uitvoeren van pulsboringen. Daarnaast is de truck uitgerust met een eigen watervoorziening van 6000 liter, zodat het meer dan voldoende water aan boord heeft om te boren.

Sijben Bronboringen gaat met haar nieuwe IVECO Trakker iedere uitdaging aan. Mede door de aanwezigheid van enkellucht banden zijn zij erg vaardig op het ruwe terrein en komen zij op iedere gewenste plek van bestemming.

Luuk: "Het maakt niet uit over welke ondergrond we rijden, de IVECO Trakker breekt overal doorheen. Onze terreinwagen voldoet aan alle verwachtingen, waardoor wij deze ook zeker kunnen aanbevelen."

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen