Transport Online - Titelverdediger Egan Bernal afgestapt in Tour de France

Titelverdediger Egan Bernal afgestapt in Tour de France

Titelverdediger Egan Bernal afgestapt in Tour de France
16-09-2020 09:41 | Sport | auteur ANP

GRENOBLE - Tourwinnaar Egan Bernal gaat niet meer van start in de zeventiende etappe van de Tour de France. Dat laat zijn ploeg Ineos Grenadiers weten.

Bernal moest in de 15e etappe naar Grand Colombier ruim zeven minuten toegeven op geletruidrager Primoz Roglic en was daarmee zo goed als uitgeschakeld voor het algemeen klassement. De Colombiaan kwam dinsdag in de 16e etappe op ruim 27 minuten binnen.

De 23-jarige klimmer won vorig jaar als eerste Colombiaan de Tour de France. Hij zal zich volgens zijn ploeg nu focussen op het herstel van de inspanningen in deze Tour en zich richten op andere doelen voor de rest van het seizoen.

Geen verdere reden

Ineos Grenadiers gaf geen verdere reden voor de opvallende instorting van Bernal in de afgelopen etappes. Teambaas Dave Brailsford zei dat de beslissing is genomen in het belang van de wielrenner. "Egan is een echte kampioen, maar hij is ook nog een jonge coureur, die nog veel edities van de Tour de France voor zich heeft. Wij achten het verstandiger dat hij nu afstapt."

"Dit is natuurlijk niet zoals ik de Tour de France wilde beëindigen, maar ik ben het ermee eens dat dit de juiste beslissing voor mij is in deze omstandigheden", zei Bernal. "Ik respecteer deze wedstrijd enorm en ik kijk ernaar uit om terug te komen in de volgende jaren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions