Clicky

 
Transport Online - evofenedex: Nu investeren is goed voor handel en logistiek

evofenedex: Nu investeren is goed voor handel en logistiek

evofenedex: Nu investeren is goed voor handel en logistiek
15-09-2020 13:44 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - "De voortdurende coronacrisis en het verslechterende internationaal handelsklimaat slaan steeds diepere deuken in de financiële weerbaarheid van bedrijven. Dan is het goed in de troonrede te horen dat het kabinet er voor kiest volgend jaar te investeren in ons logistieke systeem en tegelijkertijd met fiscale maatregelen stimuleert dat bedrijven kunnen investeren", aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van ondernemersvereniging evofenedex.

Van der Kuijl vervolgt: "Met dit pakket aan maatregelen versterkt het kabinet ons verdienvermogen. De extra investering van 2 miljard euro in infrastructuur, de nieuwe investeringsregeling voor individuele bedrijven, de belastingverlaging voor het MKB en het investeringsfonds van 20 miljard euro voor verduurzaming, innovatie en infrastructuur zijn goede maatregelen. Deze maatregelen helpen immers om handel te stimuleren en daarbij de kwaliteit van het logistiek systeem te borgen."

Daarnaast geven leden van de ondernemersvereniging aan blij te zijn met de positieve houding van dit kabinet ten aanzien van onze handelspositie. "Veel van onze leden zijn bezorgd over het bereikbaar blijven van buitenlandse afzetmarkten. De crisis in de relatie tussen de VS en China, het beperkte politieke draagvlak voor nieuwe handelsverdragen en brexit vormen een bedreiging voor onze welvaart. Dan is het goed te zien dat het kabinet zich ook in 2021 in wil blijven zetten op internationale samenwerking en niet haar toevlucht zoekt tot protectionistische maatregelen", aldus Van der Kuijl.

evofenedex behartigt de handels- en logistieke belangen van 15.000 handels- en productiebedrijven. De komende maanden zal de Tweede Kamer per ministerie de begroting voor 2021 met het kabinet bediscussiëren. Vervolgens zal aan het einde van het jaar de al dan niet aangepaste begroting door de Tweede Kamer moeten worden goedgekeurd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions