Transport Online - Tweede farmaceutisch dc voor Maersk in Polen

Tweede farmaceutisch dc voor Maersk in Polen

Tweede farmaceutisch dc voor Maersk in Polen
15-09-2020 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MSZCZONOW - Al sinds 2001 biedt Maersk wereldwijde farmaceutische spelers in Centraal-Europa opslag- en distributiediensten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van dit veeleisende klantensegment. Om verder voort te bouwen op deze ervaring en tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de klant, lanceert Maersk een project om een ​​tweede farmaceutisch distributiecentrum te bouwen als onderdeel van haar al bestaande opslag- en distributiecentrum in Mszczonow (Polen), dat naar verwachting eind juni 2021 operationeel zal zijn.

Uitgerust met een modern, state-of-the-art temperatuurcontrolesysteem dat de veiligheid van gevoelige lading zal garanderen, zal het nieuwe gebouw in grote mate worden aangedreven door recyclebare energie, waardoor de duurzaamheid en CO2-neutraliteit ervan wordt gegarandeerd. De faciliteit zal een geïntegreerd kwaliteitsmanagementsysteem hebben geïmplementeerd, gebaseerd op Good Distribution and Manufacturing Practice (GDP) en ISO-certificaten.

Het magazijn zal een aanvulling zijn op Maersk's reeds bestaande eigen opslag- en distributiecentrum in Mszczonow (Polen), dat speciale afdelingen heeft voor producten voor de gezondheid van mens en dier en zal worden beheerd door een staf van experts in logistieke behoeften van deze klantengroep.

"In een dergelijke industrie speelt kwaliteit een cruciale rol en deze kan alleen worden gegarandeerd door ervaren en bekwaam personeel dat verstand heeft van de specifieke vereisten van farmaceutische klanten", zegt Jakub Mach, Ph.D., Country Cold Chain Logistics Manager bij Maersk in Polen.

"In die zin is het nieuwe project even belangrijk voor de extra opslagruimte die we op de markt zullen brengen, als voor de capaciteiten van onze mensen die betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsvoering".

Het nieuwe opslag- en distributiecentrum zal bovendien herverpakkingsmogelijkheden bieden, evenals professionele transportdiensten in verschillende temperatuurbereiken (omgevingstemperatuur, koude, vloeibare stikstof en droogijs) op basis van een gevalideerd Transport Management Systeem.

"Onze ambitie is om de beste logistieke dienstverlener in de gezondheidszorg te zijn en nr. 1 in diergezondheidslogistiek door hoogwaardige oplossingen voor de gezondheidszorg aan te bieden, evenals flexibiliteit bij het aanpassen aan de specifieke vereisten", zegt Hristo Petkov, Global Vertical Head, Pharma bij Maersk.

"De farmaceutische industrie maakt een groei door, die we kunnen ondersteunen met nog meer opslag- en distributiecapaciteit, gekoppeld aan marktkennis en capaciteiten van onze toegewijde teams."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions