Clicky

 
Transport Online - Churchillburg na grote renovatie weer volledig open

Churchillburg na grote renovatie weer volledig open

Churchillburg na grote renovatie weer volledig open
14-09-2020 16:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

LEIDEN - De werkzaamheden aan de Leidse Churchillbrug zijn volledig afgerond. De brug is inmiddels weer geopend voor zowel weg-als vaarverkeer. Wegens de grote renovatie was de brug sinds 20 juli dicht.

De renovatie is in opdracht van de gemeente Leiden uitgevoerd door Griekspoor. De in 1984 gebouwde brug is een belangrijke schakel voor de N206, die de A4 en de A44 met elkaar verbindt. Vanwege de grote verkeersdrukte hebben de werkzaamheden grotendeels gedurende de autoluwere zomerperiode plaatsgevonden.

Toekomstbestendig

De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van het beweegbare deel van de brug (het brugval), de volledige stalen bovenbouw, de aandrijving en de elektrotechnische installatie. Ook het betonwerk is flink onder handen genomen. Zo zijn er poeren geplaatst, is de oplegpijler een meter verlaagd en aangestort en is het landhoofd aangepast. Het doel van de renovatie was om de brug toekomstbestendig en vrij indeelbaar te maken voor het wegverkeer.

“Om de brug in de toekomst met meer en zwaarder autoverkeer te kunnen belasten, was renovatie noodzakelijk”, aldus Thijs Baalbergen, Projectcoördinator van Griekspoor. “Door de beweegbare delen van de brug te vernieuwen en te verzwaren, is de brug nu niet alleen sterker maar ook vrij indeelbaar voor het wegverkeer. Daarnaast is ook de elektromechanische aandrijving vernieuwd en is de elektrische installatie in zijn geheel vervangen en voorzien van het CE-certificaat en voldoet aan de machinerichtlijnen. De renovatie is voorspoedig en geheel volgens planning verlopen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions