Clicky


Celstraffen voor vier Vietnamezen in zaak dodentrailer Grays

Celstraffen voor vier Vietnamezen in zaak dodentrailer Grays
14-09-2020 16:18 | Criminaliteit | auteur ANP/RTR

HANOI - In Vietnam zijn maandag vier mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2,5 tot 7,5 jaar voor betrokkenheid bij de dood van 39 Vietnamese migranten die omkwamen in een koelvrachtwagen in Groot-Brittannië.

De verdachten zijn tussen de 24 en 36 jaar en werden na één zittingsdag berecht in de provincie Hà Tĩnh, meldde een vader van een van de slachtoffers aan persbureau Reuters. Ze zijn schuldig bevonden aan het "organiseren en faciliteren van illegale migratie".

De vader, die bij de zitting aanwezig was, zei niet te willen dat de verdachten een lange celstraf krijgen. Volgens hem was sprake van een ongeval. "Door ze lange gevangenisstraffen te geven, krijg ik mijn dochter niet terug."

De Vietnamese politie zei eerder op maandag dat de verdachten voor 22.000 dollar de illegale reis naar Groot-Brittannië hadden geregeld voor Pham Thi Tra My, die vanuit de koeltruck nog een afscheids-sms’je verstuurde aan haar moeder waarin ze liet weten dat ze niet meer kon ademen.

De container met de 39 dode migranten werd vorig jaar oktober gevonden op een industrieterrein ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats