Clicky

 
Transport Online - DHL Global Forwading lanceert luchtvrachtcharter tussen Europa, Azië en VS

DHL Global Forwading lanceert luchtvrachtcharter tussen Europa, Azië en VS

DHL Global Forwading lanceert luchtvrachtcharter tussen Europa, Azië en VS
14-09-2020 13:22 | Luchtvracht | auteur Redactie

SCHIPHOL - DHL Global Forwarding, de luchtvrachtpecialist van DHL, heeft een luchtvrachtcharter gelanceerd die Europa met Azië en de VS verbindt om te voldoen aan de vraag naar transport van technologische en life sciences & health care-producten. Twee keer per week start de charter in Amsterdam en vliegt naar Seoul (Zuid-Korea) om vervolgens via Chongqing (China) terug te keren naar Amsterdam. Vervolgens zal de vlucht verder gaan naar Chicago (VS). De charter wordt uitgevoerd door StarBroker, het interne charterteam van DHL Global Forwarding.

Henk Venema, Managing Director DHL Global Forwarding Nederland: “Hoewel sommige passagiersluchtvaartmaatschappijen hun activiteiten hebben hervat, blijft de situatie op de luchtvrachtmarkt grillig - vooral omdat de laadcapaciteit nog steeds krap is. Als marktleider is het onze prioriteit om klanten te voorzien van voldoende en betrouwbare luchtvrachtcapaciteit. Niet alleen zijn flexibele en betrouwbare toeleveringsketens van het grootste belang voor een economisch herstel, we moeten ons ook voorbereiden op het transport van corona-vaccins. "

Zuid-Korea zag zijn export van gezondheidsproducten in de eerste helft van 2020 met 26,7% stijgen, waarbij met name de farmaceutische goederen met 52,5% toenamen. China heeft in de eerste vijf maanden van het jaar 28,5% meer medische apparatuur geëxporteerd t.o.v. vorig jaar. In 2019 stonden China, Nederland en de Verenigde Staten in de top tien van importeurs en exporteurs van medische producten.

“In de loop der jaren heeft DHL de expertise en de bijbehorende wereldwijd gecertificeerde faciliteiten opgebouwd om zendingen realtime te kunnen volgen en om hun kwaliteit te kunnen waarborgen. Het verkrijgen van de nodige luchtvrachtcapaciteit is de laatste schakel in de keten, die ervoor zorgt dat temperatuurgevoelige producten zoals vaccins de mensen bereiken die ze nodig hebben”, voegt Venema toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions