Transport Online - Rob Vink treedt terug als directeur-aandeelhouder van Vink Holding

Rob Vink treedt terug als directeur-aandeelhouder van Vink Holding

Rob Vink treedt terug als directeur-aandeelhouder van Vink Holding
14-09-2020 10:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BARNEVELD - Rob Vink heeft besloten per 31 december 2020 zijn functie van directeur-aandeelhouder binnen de Vink Holding neer te leggen. Hij zal zijn aandelen overdragen aan zijn neef Henk Vink, die als enig aandeelhouder de herstructurering van Vink Holding B.V. verder zal doorvoeren.

Binnen Vink Holding B.V. gold tussen Rob en Henk Vink geen exact afgebakende functieverdeling. De afgelopen jaren is er wel een min of meer spontane functieverdeling ontstaan. Zo hield Henk zich vooral bezig met het afvalbedrijf en het transportbedrijf, terwijl Rob zich met name richtte op Vink Aannemingsmaatschappij B.V., Vink Electrotechnisch Installatiebureau B.V.  en Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V.

In ruim 90 jaar tijd is Vink uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met een grote klantenkring en betrokken medewerkers. Tegelijkertijd denkt het bedrijf al geruime tijd na hoe zij de continuïteit van het bedrijf kunnen waarborgen. Het is duidelijk geworden dat de volgende Vink-generatie niet de ambitie heeft om de diverse bedrijven binnen de Vink Holding B.V., haar dochterbedrijven en de daaraan gelieerde ondernemingen in de huidige samenstelling voort te zetten.

Om deze reden is er in de afgelopen maanden nagedacht over de herstructurering van Vink en een nieuwe invulling van de bedrijfsleiding. De eerste stappen zijn we inmiddels gezet binnen Vink Aannemingsmaatschappij B.V., Vink Electrotechnisch Installatiebureau B.V. en Vink Milieutechnisch Adviesbureau B.V. Hier zijn managementtaken gedelegeerd naar medewerkers, die nu ook al een leidinggevende functie in deze onderneming uitoefenen. Uiteraard krijgen zij ook de bij die taken behorende bevoegdheden.

Transportbedrijf H. Vink en Zonen B.V. en Vink Beton B.V. worden vooralsnog onder de directie van Vink Holding B.V. voortgezet. Ook over Afvalverwerking Vink B.V. zijn nog geen definitieve besluiten genomen. Kortgeleden is voor het afvalbewerkingsterrein aan de Wencopperweg een ontwerp-vergunning gepubliceerd. De voorschriften van die vergunning en het feit dat de maximale stortcapaciteit van de stortplaats binnen enkele jaren wordt bereikt, geven ons voldoende stof om de komende maanden samen met onze adviseurs na te denken over de toekomst van het afvalverwerkingsbedrijf.

Rob Vink blijft werkzaam bij het familiebedrijf maar heeft aangegeven een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf aan te willen gaan. Welke uitdaging dat precies is, is niet bekendgemaakt. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions