Clicky

 
Transport Online - CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi

CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi

CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi
13-09-2020 15:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het zou goed zijn als er een "dubbele heroverweging" komt in de zaak rond de uitspraak van rapper Akwasi over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni in Amsterdam. Dat twittert CDA-Kamerlid en voormalig officier van justitie Chris van Dam zondag.

Van Dam reageert hiermee op het bericht van De Telegraaf zaterdag dat officier van justitie Jacobien Vreekamp, die namens het Openbaar Ministerie (OM) de beslissing ondertekende om Akwasi niet te vervolgen, tot voor kort samenwerkte met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas. Tot 20 juli zaten beiden in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), meldde de krant.

Van Dam schrijft dat dit soort beslissingen nooit door één officier wordt genomen. "Geen twijfel over intenties, maar het beeld dat ontstaat - rond dit gepolariseerde thema - is niet goed. Een dubbele heroverweging zou goed zijn", twittert het Kamerlid. In een reactie op een vraag hoe hij die dubbele heroverweging ziet, antwoordt Van Dam: "1. Eens dat tweede beoordeling juridisch niets uitmaakt, maar maatschappelijk wel 2. Ik denk dat een heroverweging om lid/voorzitter van bestuur discriminatie bureau 020 te zijn op z’n plaats is."

PVV-voorman Geert Wilders twitterde eerder al naar aanleiding van dit nieuws dat Nederland een corrupt land is geworden. "Dit stinkt gigantisch", aldus de PVV-leider. "Als dit waar is dan is het OM corrupter dan corrupt. En dan gaan we Rutte daarover op de grill leggen komende week."

Ook Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema is kritisch. Hij spreekt van een huiveringwekkend bericht van het OM, dat stelde te vinden dat de officier dit werk gewoon kan doen. "Wat een afzichtelijk dédain voor logisch wantrouwen tegen deze OvJ", twitterde Hiddema.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions