Clicky

 
Transport Online - VoetbalTV failliet verklaard, maar rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens gaat door

VoetbalTV failliet verklaard, maar rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens gaat door

VoetbalTV failliet verklaard, maar rechtszaak tegen Autoriteit Persoonsgegevens gaat door
12-09-2020 09:57 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - VoetbalTV, een streamingdienst voor wedstrijden in het amateurvoetbal, is deze week failliet verklaard. Het bankroet komt te midden van een juridische strijd tegen de Autoriteit Persoonsgegevens, die eerder oordeelde dat met de plaatsing van camera's langs voetbalvelden, privacywetten worden geschonden. Die rechtszaak kan ondanks het faillissement doorgaan, stelt VoetbalTV.

VoetbalTV maakt automatische videoregistraties van amateurwedstrijden. Via het videoplatform kunnen spelers, trainers, coaches, scheidsrechters en fans hun wedstrijden terugkijken. Ruim 150 amateurverenigingen maakten gebruik van VoetbalTV, waarvan mediabedrijf Talpa en de KNVB aandeelhouders zijn.

De Nederlandse privacywaakhond kwam deze zomer met een sanctie tegen VoetbalTV, waardoor de dienst gedwongen op offline moest. Daarnaast genereerde het initiatief dit jaar lange tijd geen inkomsten door het stopzetten van de voetbalcompetitie wegens de corona-uitbraak.

VoetbalTV was al langer in een juridisch geschil verwikkeld met de AP. De toezichthouder oordeelde in 2018 voorlopig negatief over de opzet van VoetbalTV, maar kwam volgens die laatste partij nooit met een definitief besluit. Daardoor was het volgens VoetbalTV ook niet mogelijk om het negatieve oordeel aan te vechten. Dit maakte het moeilijk om nieuwe contracten te sluiten met clubs, waardoor een faillissement al langer boven het bedrijf hing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden