Clicky

 
Transport Online - Bauke Mollema met gebroken pols uit de Tour de France

Bauke Mollema met gebroken pols uit de Tour de France

Bauke Mollema met gebroken pols uit de Tour de France
11-09-2020 19:04 | Sport | auteur ANP

CHATEL-GUYON - Bauke Mollema heeft de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De nummer 13 van het algemeen klassement kwam in de dertiende etappe ten val. Hij heeft daarbij zijn linkerpols gebroken.

"Hij heeft een complexe breuk in zijn linkerpols", zei teamarts Nino Daniele van Trek-Segafredo. "Bauke zal worden geopereerd, maar we moeten nog even kijken wanneer. We hopen snel. We gaan hem ook nog verder onderzoeken. Hij is nu pijnvrij."

Mollema gaf huilend op, zo vertelden omstanders. Hij werd aanvankelijk met een ambulance vervoerd. Uiteindelijk bracht een helikopter hem naar naar een ziekenhuis in Clermont-Ferrand. Daar liet hij een scan van zijn gekwetste pols maken.

Mollema was de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. Hij was een van de slachtoffers van een valpartij zo'n 86 kilometer van de finish.

In een flauwe bocht naar rechts gingen enkele renners onderuit. Romain Bardet, de Franse nummer 4 van het algemeen klassement, belandde ook op het wegdek. Hij bleef even zitten, maar stapte vervolgens weer op de fiets. Nairo Quintana, de nummer 5 van het klassement. hield een beschadigde elleboog aan de valpartij over. Bardet zakte uit de top tien van het algemeen klassement. Quintana verloor ook tijd maar staat nog steeds vijfde.

De 33-jarige Mollema was bezig met zijn tiende Ronde van Frankrijk op rij. Hij moest in 2012 ook al een keer opgeven. De Nederlander vertelde voor het begin van de loodzware bergetappe nog dat hij zich goed voelde. Hij hoopte zich in de finale te kunnen meten met de beste renners van het algemeen klassement.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen