Transport Online - Aantal coronabesmettingen stijgt tot boven de signaalwaarde

Aantal coronabesmettingen stijgt tot boven de signaalwaarde

Aantal coronabesmettingen stijgt tot boven de signaalwaarde
11-09-2020 17:07 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het aantal vastgestelde coronabesmettingen stijgt vrijdag met 1270. Dat komt neer op 7,3 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners. Voor het eerst sinds 17 april komt het aantal besmettingen boven de zogenoemde signaalwaarde uit. Dat cijfer is een soort alarmbel die de overheid heeft ingesteld. Als het aantal besmettingen uitkomt boven de 7 per 100.000 zijn er misschien extra maatregelen nodig.

Op woensdag meldde het coronadashboard van de overheid 1140 nieuwe gevallen. Dat was de eerste keer sinds april dat het dagelijkse cijfer boven de duizend uitkwam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 6600 nieuwe gevallen geregistreerd.

Op 17 april werden op elke 100.000 Nederlanders 7,1 positief getest op het coronavirus. Op 10 april (7,7) en 11 april (7,6) waren het er zelfs nog iets meer. In die periode werden wel veel minder mensen getest op het coronavirus. Dat betekent dat het werkelijke aantal besmettingen toen vermoedelijk hoger lag.

De regio Haaglanden telde volgens de jongste telling de meeste nieuwe gevallen. Het virus werd in Den Haag en omgeving 222 keer vastgesteld. Sinds het begin van de uitbraak waren alleen afgelopen woensdag nog meer besmettingen geregistreerd in Haaglanden. Den Haag zelf telde 123 nieuwe gevallen, Delft 28 en Zoetermeer 21.

Het aantal besmettingen in Amsterdam-Amstelland steeg met 209, waaronder 186 in Amsterdam zelf. In Rotterdam-Rijnmond kwamen 172 nieuwe gevallen aan het licht, het hoogste aantal in een maand. In de provincie Utrecht werden 97 mensen positief getest.

Ook op andere plaatsen werden veel positieve tests geregistreerd. In de provincie Groningen werden 29 nieuwe gevallen genoteerd, het hoogste aantal daar sinds eind maart. De 54 nieuwe gevallen in Kennemerland vormen de grootste toename daar sinds begin april. Het aantal besmettingen in Gelderland-Zuid, steeg met 48, de grootste toename sinds half april.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions