Transport Online - Marechaussee onderschept 50.000 euro tijdens controle op verboden wapens op Schiphol

Marechaussee onderschept 50.000 euro tijdens controle op verboden wapens op Schiphol

Marechaussee onderschept 50.000 euro tijdens controle op verboden wapens op Schiphol
11-09-2020 14:08 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft gisterochtend een 39-jarige man uit Oosterhout (NB) aangehouden als verdachte van witwassen en verboden wapenbezit. Bij de man werd in zijn auto ongeveer 26.000 euro en een stroomstootwapen aangetroffen.

De man liep tegen de lamp bij een controle op het bezit van verboden wapens op de vertrekpassage. Marechaussees troffen bij het doorzoeken van zijn auto het geld, het stroomstootwapen en diverse dure merkgoederen aan. Omdat hij geen goede verklaring kon geven over de herkomst van de goederen werd een rechercheteam van de Marechaussee ingeschakeld dat onderzoek doet naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol.

Rechercheurs van dit team hebben vervolgens de woning van de verdachte in Oosterhout onderzocht en daar werd nog eens 24.000 euro gevonden.

De man is ingesloten en het geld, het wapen en de merkgoederen zijn inbeslaggenomen. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions