Transport Online - Eigenaar grijze Mazda was bestuurder van auto ten tijde van dodelijk aanrijding 14-jarige Tamar

Eigenaar grijze Mazda was bestuurder van auto ten tijde van dodelijk aanrijding 14-jarige Tamar

Eigenaar grijze Mazda was bestuurder van auto ten tijde van dodelijk aanrijding 14-jarige Tamar
11-09-2020 10:52 | Binnenland | auteur Redactie

ZUIDERWOUDE - De politie Noord-Holland heeft woensdag 9 september gesproken met de eigenaar van de grijze Mazda die meer dan vermoedelijk betrokken is geweest bij het dodelijk ongeval op 25 juli in Zuiderwoude. De man, een 28-jarige inwoner van Duitsland, is door tussenkomst van een Nederlandse advocaat vrijwillig naar Noord-Holland gekomen, waar hij is verhoord.

De politie heeft vastgesteld dat de eigenaar van de auto de bestuurder was ten tijde van het ongeval. De man wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Dat is een misdrijf op basis van de Wegenverkeerswet. De bestuurder is op het politiebureau aangehouden en na verhoor heengezonden. De man blijft verdachte in deze zaak, maar mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten, meldt de politie.

Geen voorlopige hechtenis

De beslissing om de man niet langer vast te houden hangt samen met de aard van de verdenking: het verlaten van een plaats ongeval is wel een strafbaar feit maar hiervoor is het opleggen van een voorlopige hechtenis niet toegestaan. Verdachte kan dus niet langer worden vastgehouden.

Lopend onderzoek

De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld van de verdenking, het verhoor en de voortgang van het onderzoek. Gedurende het lopend onderzoek, doet de politie geen nadere inhoudelijke mededelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions