Clicky


Man rijdt in op politie in centrum Amsterdam

Man rijdt in op politie in centrum Amsterdam
11-09-2020 09:53 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een 30-jarige man uit Zaanstad is vrijdagochtend vroeg op het Muntplein in Amsterdam met een busje tot drie keer toe ingereden op een politieauto. Daarna is hij weggereden via de Vijzelstraat, waarbij hij twee politiemotoren, die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden, heeft overreden.

In de politieauto zaten twee agenten, die beiden lichtgewond zijn geraakt. De agenten konden het voertuig uit vluchten via de bijrijderskant. Volgens een politiewoordvoerder zijn de agenten "heel erg geschrokken" en hebben ze onder andere nekklachten opgelopen. Op de motoren zaten geen bestuurders.

Bij het wegrijden bleef het busje steken op een van de politiemotoren en vloog in brand. Ondanks het vuur en de rookontwikkeling, wilde de verdachte niet uit zijn voertuig komen. Hij gebruikte geweld tegen politieagenten die hem probeerden vrij te maken.

Na een tijdje is de verdachte via de bijrijderskant het voertuig uit gevlucht en werd hierop, met behulp van pepperspray, gelijk aangehouden door de politie. De man is lichtgewond geraakt en na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het incident, rond 04.25 uur, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Het motief van de verdachte is nog onbekend. Het inrijden op de politieauto gebeurde volgens de politie schijnbaar uit het niets.