Transport Online - Twee Nederlandse militairen gewond door explosie in Tsjechië

Twee Nederlandse militairen gewond door explosie in Tsjechië

Twee Nederlandse militairen gewond door explosie in Tsjechië
10-09-2020 22:28 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Twee Nederlandse militairen zijn donderdagmiddag in Tsjechië gewond geraakt door een explosie. Die vond plaats tijdens een internationale militaire oefening in Vyskov. Bij die oefening werd gebruik gemaakt van chemische stoffen. Hoe de ontploffing kon gebeuren, is nog onbekend.

De twee slachtoffers zijn onder begeleiding van een Nederlandse militaire arts naar een ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen lijken volgens het ministerie van Defensie vooralsnog mee te vallen. De landmachtmilitairen konden zelf hun familie op de hoogte brengen. Uit voorzorg zijn 23 andere deelnemers aan de oefening, onder wie 19 Nederlanders, voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het incident. De militaire oefening duurde twee weken en zou vrijdag eindigen.

De plaats Vyskov ligt in de Tsjechische regio Moravië op enkele tientallen kilometers van Brno, de tweede stad van het land na Praag. Militairen uit diverse NAVO-landen deden er mee aan de oefening waarbij het detecteren en identificeren van chemische stoffen centraal stond, evenals het ontsmetten van personen, gebouwen en voertuigen.

De oefening in Tsjechië werd gehouden na een lange periode waarin enkele grote militaire oefeningen zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Zo ging een grote NAVO-oefening in Noorwegen niet door en werd de internationale jachtvliegoefening Frisian Flag, op en rond Vliegbasis Leeuwarden, geschrapt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen