Clicky

 Bus met scholieren vast onder Britse spoorbrug: veel gewonden

Bus met scholieren vast onder Britse spoorbrug: veel gewonden [+foto]
10-09-2020 17:26 | Ongevallen | auteur ANP

WINCHESTER - Drie jongeren zijn ernstig gewond geraakt toen een schoolbus in Groot-Brittannië een spoorbrug raakte. Zeker twaalf andere scholieren raakten lichtgewond door het verkeersongeval in Winchester, bericht de BBC. De aanrijding leidde volgens inzittenden tot chaotische toestanden aan boord. "Iedereen begon te gillen."

Het ongeval gebeurde toen de chauffeur van de ruim 4 meter hoge dubbeldekkerbus onder de te lage brug door probeerde te rijden. Daardoor scheurde het dak van het voertuig. "Er was overal bloed. Iedereen probeerde snel beneden te komen. Maar we probeerden elkaar ook allemaal te helpen", zei een 11-jarig meisje dat op de bovenste verdieping van de bus zat. Ze vertelde dat ze is geraakt door een metalen staaf. Andere scholieren raakten gewond door rondvliegend glas.

De politie zegt dat de scholieren aan boord tussen de 11 en 16 jaar oud waren. Er wordt nog onderzocht hoe het ongeval kon gebeuren. Een van de jongeren zei dat de chauffeur vlak voor de crash een "compleet andere route" had genomen. Op de brug hangt echter een bordje met de waarschuwing dat voertuigen die hoger zijn dan 3,6 meter moeten omrijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions