Transport Online - Constante stijging van de vervoerde vrachtvolumes Brussels Airport

Constante stijging van de vervoerde vrachtvolumes Brussels Airport

Constante stijging van de vervoerde vrachtvolumes Brussels Airport
10-09-2020 17:15 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Voor de derde maand op rij kent de luchtvracht een stijging van de vervoerde volumes, hetzij +4,7 procent in vergelijking met augustus 2019. Een resultaat dat duidelijk positiever is dan de globale trend. Wereldwijd en ook binnen Europa blijft de luchtvracht immers dalen, grotendeels als gevolg van de sterke daling van de belly cargo, de vracht aan boord van passagiersvliegtuigen. Die cargo vertegenwoordigt 50 procent van de wereldwijd vervoerde volumes.

De expresdiensten kenden een stijging met +18,7 procent, terwijl de volvrachtvolumes een stijging met maar liefst +72,8 procent laten optekenen! Die sterke stijgingen compenseren het gebrek aan vrachtcapaciteit aan boord van passagiersvliegtuigen (-62 procent). Deze extra vluchten worden uitgevoerd met moderne volvrachtvliegtuigen, maar ook met passagiersvliegtuigen die voor vrachtvervoer worden gebruikt. Deze extra activiteiten worden voornamelijk overdag uitgevoerd, waardoor het aantal nachtvluchten op Brussels Airport niet toeneemt.

Als we daar de getruckte vracht aan toevoegen (die daalt met 16,5 procent), bedraagt het totale vrachtvolume dat in augustus werd vervoerd op Brussels Airport 52.148 ton, hetzij een zeer lichte daling met 0,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions