Clicky

 
Transport Online - Zandtransport A16 Rotterdam: op de helft

Zandtransport A16 Rotterdam: op de helft

Zandtransport A16 Rotterdam: op de helft
10-09-2020 11:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ROTTERDAM - De vrachtwagenchauffeurs hebben er al zo’n 100.000 ritjes tot nu toe opzitten. Vandaag, donderdag 10 september, viert het projectteam van aannemerscombinatie de Groene Boog samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat een feestelijke mijlpaal: de zandtransporten voor de nieuwe snelweg A16 Rotterdam zijn op de helft.

Vanaf onder andere de Rotterdamse Keilehaven transporteert het team grote hoeveelheden zand naar het werkgebied van de A16 Rotterdam. In totaal is circa 4 miljoen m3 zand nodig, waarvan er nu 2 miljoen op de juiste plek ligt.

Jan Span, manager grondstromen bij bouwcombinatie De Groene Boog: "Op topdagen rijden er ruim 80 vrachtwagens. Het is elke dag weer een puzzel. Dat is wel een feestje waard." 

Het zand is nodig voor de nieuwe snelweg en voor de aanleg van tijdelijke openbare wegen. Span: "Er is heel veel zand nodig voor de aanleg van de nieuwe snelweg. Het zorgt voor een stevige en constructieve ondergrond waarop de weg en tijdelijke bouwweg aangelegd kan worden."

Het zand heeft al een hele reis achter de rug, voordat het op z’n plek ligt. Vanuit het Markermeer en de Noordzee wordt het zand met zandzuigers van de bodem gezogen. Een binnenvaartschip transporteert het naar de vijf loskades in Nieuwerkerk aan den IJssel, Schiedam en Rotterdam en daarna gaat het per vrachtwagen het werkgebied in.

Er zijn diverse overslaglocaties. Span: "Die locaties liggen op zo kort mogelijke afstand van ons werk, zodat vrachtwagens zo min mogelijk het verkeer belasten. Vanaf sommige locaties wordt 20.000 m3 per week gelost. Dat zijn 25 vrachten per uur. Om te zorgen dat dat niet voor extra overlast zorgt op de weg rijden we over hoofdwegen. We rijden niet in de drukste perioden. Dat hebben we ook afgesproken met onder andere de gemeente Rotterdam."

Voorlopig is de klus nog niet geklaard. Manager grondstromen Span: "We zijn dan wel op de helft, maar de andere helft gaan we het komende jaar realiseren. De transporten hebben zich de afgelopen periode opgebouwd. Op het hoogtepunt vervoeren we meer dan 60.000 m3 zand per week. Die piek duurt nog tot begin 2021, daarna wordt het weer minder."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden