Clicky


Sebastian Vettel zet loopbaan in Formule 1 voort bij Aston Martin

Sebastian Vettel zet loopbaan in Formule 1 voort bij Aston Martin
10-09-2020 10:32 | Sport | auteur ANP/DPA/RTR

MUGELLO - Sebastian Vettel heeft in de Formule 1 een nieuwe werkgever. De viervoudig wereldkampioen komt vanaf komend seizoen uit voor het team van Aston Martin, de opvolger van Racing Point.

De 33-jarige Vettel neemt bij Aston Martin de plek in van Sergio Pérez. De Mexicaan gaat het team na dit seizoen verlaten, werd woensdag al duidelijk. "Ik ben blij dat ik eindelijk dit heuglijke nieuws kan delen. Ik ben erg trots dat ik voor Aston Martin ga rijden", aldus Vettel, die dit seizoen met Ferrari een bijrol speelt in de Formule 1.

In mei maakten Ferrari en Vettel al bekend uit elkaar te gaan. Het vastleggen van de Duitse coureur mag worden gezien als een duidelijk signaal naar de racewereld en de concurrentie, aldus Aston Martin.

Nieuw avontuur

Vettel won als coureur van Red Bull Racing de wereldtitel in 2010, 2011, 2012 en 2013. In 2015 maakte hij de overstap naar Ferrari. Zijn beste prestatie was de tweede plek, in 2017 en 2018. Op dit moment neemt Vettel in de WK-stand de dertiende plaats in.

"Het is een nieuw avontuur voor mij met een echt legendarisch autobedrijf. Ik ben onder de indruk van de resultaten die het team dit jaar heeft behaald en ik denk dat de toekomst er nog rooskleuriger uitziet", aldus Vettel. "Ik geloof dat we samen iets heel speciaals kunnen bouwen. Ik heb nog steeds zoveel liefde voor de Formule 1 en mijn enige motivatie is om vooraan op de grid te racen." Bij Aston Martin wordt Vettel ploeggenoot van de Canadees Lance Stroll.

"Iedereen op Silverstone is enorm enthousiast over dit nieuws. Sebastian is een bewezen kampioen en heeft een winnaarsmentaliteit die past bij onze eigen ambities voor de toekomst als Aston Martin F1-team", aldus teambaas Otmar Szafnauer. "Sebastian is een van de beste ter wereld en ik kan geen betere coureur bedenken om ons in dit nieuwe tijdperk te helpen. Hij zal een belangrijke rol spelen om dit team naar een hoger niveau te tillen."