Transport Online - Brussel in nauw contact met EMA over stilleggen vaccinproef

Brussel in nauw contact met EMA over stilleggen vaccinproef

Brussel in nauw contact met EMA over stilleggen vaccinproef
09-09-2020 14:02 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie is in nauw contact met het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam over de stilgelegde klinische proef met het door AstraZeneca ontwikkelde vaccin tegen het coronavirus. "De veiligheid en effectiviteit van vaccins zijn niet onderhandelbaar voor ons en fundamentele vereisten om op de Europese markt te worden toegelaten door het EMA", zegt EU-commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) tegen het ANP.

Kyriakides heeft vorige maand namens de 27 EU-landen een contract getekend met AstraZeneca en 336 miljoen euro aanbetaald voor de levering van 300 miljoen doses vaccins en een optie op nog 100 miljoen doses als het vaccin effectief en veilig blijkt te zijn. "De veiligheid van de burgers is onze topprioriteit", zegt ze. "Als er serieuze bijwerkingen aan het licht komen zal zo'n vaccin in de EU niet beschikbaar worden."

AstraZeneca maakte woensdagmorgen bekend dat een proefpersoon "een potentieel onverklaarde aandoening" heeft opgelopen. De proef is stilgelegd om te onderzoeken of dit met het vaccin te maken heeft. Volgens de commissie kan nog "geen stevige conclusie" worden getrokken uit deze "eenmalige gebeurtenis"."Het uitstellen van klinische proeven in dit stadium kan normaal gebeuren bij elke proef", zegt een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions