Clicky

 
Transport Online - In Rijsbergen neergestoken 15-jarige Belgische jongen besmet met corona

In Rijsbergen neergestoken 15-jarige Belgische jongen besmet met corona

In Rijsbergen neergestoken 15-jarige Belgische jongen besmet met corona
09-09-2020 11:57 | Coronavirus | auteur ANP

RIJSBERGEN - De 15-jarige Belgische jongen die zondagavond zwaargewond raakte door een steekpartij bij een bruiloft in het Brabantse Rijsbergen, blijkt besmet met het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant na berichtgeving in regionale media.

Volgens BN De Stem waren op het feest zo’n 150 mensen aanwezig. Er ontstond ruzie tussen twee groepen bruiloftsgasten en die werd buiten voortgezet. Daar is de jongen gestoken, meldde de politie eerder. Hij had een bloedende wond die door een omstander met een doek werd dichtgehouden. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen vervoerd.

In het Brabantse Zundert werden twee mannen uit het Belgische Lokeren van 20 en 25 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het steekincident. De advocaat van de jongste opgepakte verdachte heeft BN De Stem verteld dat een deel van de gasten uit Antwerpen kwam en dat de bruiloft daardoor een mogelijke coronabrandhaard is.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de aanwezigheid van Belgen afkomstig uit Antwerpen in Nederland bestuurlijk niet tegen te gaan. "De ‘code oranje’ voor dit gebied blijft een advies van de rijksoverheden, het is niet verboden om de buurlanden te bezoeken." Wel wordt een bezoek sterk afgeraden, aldus de Veiligheidsregio. "Daarmee wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de mensen zelf. Dit incident vormt geen aanleiding voor het aanpassen van de regionale regelgeving."

Een woordvoerder van de GGD West-Brabant zegt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat er besmettingen hebben plaatsgevonden op de bruiloft. Wanneer de jongen besmet is geraakt, weet de zegsman niet. "De persoon die besmet blijkt, heeft de Belgische nationaliteit. Dan is het aan de Belgische GGD om het bron- en contactonderzoek op te pakken."

Als er uit dat onderzoek mensen komen met wie hij in contact is geweest, bijvoorbeeld mensen op dat feest, dan worden die in quarantaine geplaatst, aldus de woordvoerder. "Althans, dat zijn de regels in Nederland. Ik weet niet hoe dat in België is." Als het gaat om Nederlanders die op dat feest waren die in de regio van de GGD West-Brabant wonen, dan volgt contact met de Belgische GGD, vertelt de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden