Transport Online - Leerling heeft corona, Nijmeegse middelbare school dicht

Leerling heeft corona, Nijmeegse middelbare school dicht

Leerling heeft corona, Nijmeegse middelbare school dicht
09-09-2020 11:25 | Coronavirus | auteur ANP

NIJMEGEN - De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) is van woensdag tot en met vrijdag gesloten, omdat een leerling van de school maandag positief is getest op corona. Woensdag bleek dat nog een leerling uit diezelfde klas en de mentor van de klas positief zijn getest. De schoolleiding heeft de hele school uit voorzorg gesloten, zegt rector Marcel Janssen. Volgens de GGD Gelderland-Zuid was dat onder de huidige omstandigheden nog niet nodig.

Ouders en leerlingen zijn via de mail op de hoogte gebracht. De school laat de 1350 leerlingen en hun ouders ook via de mail weten wanneer de onderwijsinstelling weer opengaat. De sluiting kan volgende week nog voortduren, aangezien nog meer leerlingen en docenten zich hebben laten testen. De uitslagen van die testen waren woensdagmiddag nog niet bekend. De school heeft voortdurend contact met de GGD Gelderland-Zuid, aldus Janssen.

Maandagavond bleek dat een van de leerlingen het coronavirus onder de leden had. De klas van deze leerling moest daarom dinsdag al thuisblijven. Dat bleek achteraf een misverstand, want een klas geldt volgens een woordvoerster van de GGD niet als "nauw contact." Toen meer leerlingen, de mentor van de klas en enkele andere docenten dinsdag klachten kregen die getest moesten worden, is besloten de school te sluiten. De GGD gaf dat advies niet, maar de school wilde voorkomen dat mogelijk veel meer leerlingen en docenten klachten zouden krijgen.

De SSgN had al een noodscenario in de kast liggen voor een eventuele corona-uitbraak. "Daar moet je in deze tijd op voorbereid zijn", meent Janssen. De leerlingen kunnen daarom vanaf donderdag makkelijk overschakelen naar onlinelessen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions