Transport Online - Grieks vluchtenlingenkamp Moria nagenoeg verwoest door brand

Grieks vluchtenlingenkamp Moria nagenoeg verwoest door brand

Grieks vluchtenlingenkamp Moria nagenoeg verwoest door brand
09-09-2020 09:32 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

MYTILENE - Het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is nagenoeg geheel verwoest door een brand woensdag. De ongeveer 13.000 migranten in het kamp zijn geëvacueerd.

Volgens brandweerlieden waren er geen gewonden, maar had een onbekend aantal mensen last van ademhalingsproblemen door het inademen van rook.

Er zijn berichten dat branden zijn aangestoken door vluchtelingen die het niet eens zijn met de coronamaatregelen die in het kamp van kracht waren. Ze weigerden met hun families in isolatie te gaan, zeiden Griekse media.

Door de brand brak grote paniek uit onder de bewoners. De vluchtelingen zitten veelal langs wegen rond het kamp. Honderden migranten probeerden naar de havenplaats Mytilene te vluchten maar werden tegengehouden door de Griekse politie.

Premier Kyriakos Mitsotakis zal volgens zijn bureau om 09.30 uur een buitengewone interministeriële bijeenkomst houden in Athene om de situatie te beoordelen en te beslissen over maatregelen die nodig zijn om de situatie het hoofd te bieden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions