Clicky

 
Transport Online - Eerste orders voor Boeing 737 MAX, maar het regent annuleringen

Eerste orders voor Boeing 737 MAX, maar het regent annuleringen

Eerste orders voor Boeing 737 MAX, maar het regent annuleringen
08-09-2020 19:52 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft zijn eerste bestelling voor het type 737 MAX dit jaar binnen. Maar daar tegenover blijft ook het aantal annuleringen van het gewraakte model stijgen. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het concern.

De 737 MAX wordt om veiligheidsredenen al tijden aan de grond gehouden na twee crashes in korte tijd na elkaar. De Poolse maatschappij Enter Air plaatste eerder deze maand de eerste order voor het toestel dit jaar. De maatschappij wil twee toestellen hebben, met daarbij een optie voor nog eens twee toestellen.

Onderdeel van de bestelling zou een afspraak tussen de Poolse maatschappij en Boeing zijn over compensatie voor geleden schade doordat de MAX aan de grond moest blijven. Verder zijn drie toestellen besteld door niet geïdentificeerde partijen.

Daartegenover werd gemeld dat in de maand augustus zeventien eerdere bestellingen zijn geschrapt. Het totaalaantal annuleringen van het voorheen populaire model, inclusief de wijziging van de bestelling naar een ander type vliegtuig, komt daarmee dit jaar op 445.

Boeing leverde in augustus 13 toestellen af, waar het een jaar eerder 18 vliegtuigen leverde. In de periode januari tot en met augustus wist Boeing 87 kisten af te leveren. Dat is circa twee derde minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Naast de nasleep van de rampen met de 737 MAX heeft de vliegtuigmaker ook last van de coronacrisis. Die zit de vraag naar nieuwe vliegtuigen in de weg. Boeing leverde in recordjaar 2018, nog voor de MAX-problemen speelden, een recordaantal van 806 vliegtuigen af. Dat waren er vorig jaar nog 308. Kenners rekenen voor dit jaar op 138 leveringen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions