Transport Online - Eerste "verkeershufter" berecht in Den Haag

Eerste "verkeershufter" berecht in Den Haag

Eerste
08-09-2020 19:42 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 25-jarige man uit Zoetermeer is dinsdag als eerste in Den Haag berecht volgens een nieuwe wet die gericht is op mensen die zich schuldig maken aan "roekeloosheid in het verkeer". In de volksmond: "verkeershufters". 

De verdachte slingerde op 8 april met 30 km/u over de beide rijstroken van de N470, terwijl hij met van alles bezig was. Onder meer zijn telefoon en een ballon lachgas had hij in zijn handen. Levensgevaarlijk voor ander verkeer, dat daar gewoon met de toegestane 70 km/u kwam aanrijden. De man had de pech dat een van de andere verkeersdeelnemers een agent in een onopvallende auto was.

De agent zette de verdachte aan de kant en merkte meteen dat die onder invloed was. Hij had kennelijk net een shot lachgas binnen, want hij reageerde verdwaasd en viel bij het uitstappen tegen zijn auto aan.

Sinds begin dit jaar is een nieuwe wet van kracht die maakt dat weggebruikers die zich roekeloos gedragen zwaarder kunnen worden gestraft, ook als ze geen brokken maken. Voordien zat er nog een flink verschil tussen straffen in zaken waar het wel of juist niet was misgegaan. Terwijl het vaak meer geluk dan wijsheid was als er geen ongelukken waren gebeurd.

Ook in deze zaak is dat aan de orde, vindt de officier van justitie. Door het gedrag van verdachte is een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Zijn gedrag was onvoorspelbaar, waardoor anderen, die harder reden, plots moesten remmen of uitwijken. Dat er niemand op een andere auto is gereden, mag een klein wonder heten, aldus het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank gevraagd om de verdachte te veroordelen tot een gevangenisstraf voor de duur van zes weken en een rijontzegging van negen maanden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions