Clicky


Veiligheidsregio's piekeren over intocht Sinterklaas

Veiligheidsregio's piekeren over intocht Sinterklaas
08-09-2020 18:00 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Veel veiligheidsregio's en gemeenten piekeren over de intocht van Sinterklaas op 14 november. Een intocht zoals gewoonlijk geldt als een buitenevenement, waar zeker meer dan 250 bezoekers op afkomen. En dat mag niet volgens de huidige maatregelen tegen het coronavirus. Een aantal gemeenten, zoals Amsterdam, Maastricht, Dordrecht en Almelo, heeft daarom al besloten de komst van Sinterklaas dit jaar anders te vieren. Andere gemeenten wachten nog op een advies van hun veiligheidsregio.

Het Veiligheidsberaad, het samenwerkingsverband van de 25 veiligheidsregio's, gaat niet met een landelijk advies komen, aldus een woordvoerster dinsdag. Het onderwerp staat ook niet op de agenda voor het komende beraad maandag. "Het afgeven van een vergunning voor een evenement is een gemeentelijke zaak. We kunnen ons wel voorstellen dat het handig is om op regionaal niveau dezelfde afspraken te maken", zegt de woordvoerster.

De veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft dat maandag al gedaan: in alle gemeenten van die regio gaan de gebruikelijke intochten niet door. Noord- en Oost-Gelderland denkt deze maand met een besluit te komen, net als de veiligheidsregio Groningen. De regio's wachten op een advies dat is gevraagd aan de GHOR, de overkoepelende organisatie van alle GGD's.

Alle gemeenten die nu al hebben besloten dat de gewone sinterklaasintocht niet door kan gaan, kiezen voor een alternatieve invulling. Zo arriveert sint wel in Amsterdam, maar daar kan waarschijnlijk maar minimaal publiek bij zijn. Haarlem maakt een speciale sinterklaasfilm. In Emmen en Gorinchem zal er wel een sinterklaashuis voor kleine kinderen zijn. In Dordrecht mogen kinderen groepsgewijs op veilige afstand aan boord van de pakjesboot komen. Veel comité's laten de goedheiligman per wijk of buurt aankomen. En de NTR, die de landelijke intocht op televisie verzorgt, denkt nog na over de corona-intocht van 2020.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions