Transport Online - Politie neemt 2800 kilo gestript koperdraad in beslag bij logistiek bedrijf in Veenendaal

Politie neemt 2800 kilo gestript koperdraad in beslag bij logistiek bedrijf in Veenendaal

Politie neemt 2800 kilo gestript koperdraad in beslag bij logistiek bedrijf in Veenendaal
08-09-2020 13:57 | Algemeen | auteur Redactie

VEENENDAAL - De politie heeft in samenwerking met de douane op maandag 7 september in Veenendaal, drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling van 2.800 kilo gestript koperdraad. De verdachten zijn een 48-jarige Nederlander die in Amsterdam woont en twee Bulgaren van 36 en 57 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De douane trof bij een controle bij een logistiek bedrijf in Veenendaal een partij gestripte koperdraad aan die gereed stond voor verzending naar Engeland. De partij viel op omdat het export van afval betreft. De benodigde speciale documenten waren er echter niet bij. Toen duidelijk werd dat er die dag nog meer koperdraad voor transport geleverd zou worden, informeerde de douane de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur waren bij het bedrijf aanwezig toen de drie verdachten met een bestelbus nog eens drie bakken met koperdraad voor verzending afleverden. De mannen konden de herkomst van de koperdraad niet aantonen en werden toen aangehouden als verdachten van heling c.q. diefstal van koperdraad.

Na onderzoek aan de partij draden is vastgesteld dat de koperdraad vermoedelijk afkomstig is van een Nederlandse netbeheerder. Naast de lading is ook de bestelbus in beslag genomen. Na de aanhouding bleek ook dat de Nederlandse verdachte door de Belgische autoriteiten internationaal gesignaleerd staat. Hij wordt gezocht omdat hij in België nog een gevangenisstraf van vijf jaar dient uit te zitten. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions