Clicky

 
Transport Online - Ziekenhuizen schalen beveiliging op na toename agressie bezoekers

Ziekenhuizen schalen beveiliging op na toename agressie bezoekers

Ziekenhuizen schalen beveiliging op na toename agressie bezoekers
08-09-2020 10:15 | Binnenland | auteur ANP

NIEUWEGEIN - Ziekenhuispersoneel heeft steeds vaker te maken met agressie en bezoekers die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Zestig procent van de verpleegkundigen en verzorgenden zegt dat agressie en wangedrag het afgelopen halfjaar is toegenomen. Dat blijkt uit een enquête van beroepsvereniging NU'91 onder 1200 medewerkers en een rondgang van BNR langs diverse ziekenhuizen.

Een kwart van het personeel geeft aan ook te maken te krijgen met fysiek geweld. "Het gaat soms heel ver. Van schelden en dreigementen tot aan duwen, schoppen en slaan", zegt teamleider Michel van Erp van NU'91. "In sommige instellingen is de beveiliging opgeschaald."

Uit de enquête blijkt dat bezoekers moeite hebben zich te houden aan de mondkapjesplicht en het houden van afstand. "Het zorgpersoneel spreekt je daar binnen de ziekenhuismuren op aan. En dat stuit regelmatig op weerstand en lokt agressie uit."

De belangenorganisatie hoopt dat ziekenhuizen hun medewerkers in bescherming nemen, en dat misdragingen van bezoekers stevig worden aangepakt door justitie. Van Erp: "We hopen dat het zorgpersoneel zichzelf blijft uitspreken tegen dit geweld. Elke vorm van agressie richting deze groep is volstrekt ontoelaatbaar."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden