Transport Online - Aantal nieuwe besmettingen daalt iets, maar blijft relatief hoog

Aantal nieuwe besmettingen daalt iets, maar blijft relatief hoog

Aantal nieuwe besmettingen daalt iets, maar blijft relatief hoog
07-09-2020 17:03 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 797 nieuwe meldingen binnengekregen over coronabesmettingen. Dat zijn er minder dan zondag, toen 925 positieve testresultaten werden geregistreerd op het zogeheten coronadashboard van de overheid, maar nog steeds beduidend meer dan het gemiddelde van de afgelopen weken, dat rond de 500 gevallen per dag schommelde.

In de regio Haaglanden, waar de laatste dagen de meeste positieve tests werden afgenomen, zijn tussen zondagochtend en maandagochtend 71 nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Dat zijn er een stuk minder dan de 184 gevallen die zondag werden gemeld.

Amsterdam en omstreken telt nu weer de meeste positieve test: 155. In de regio Rotterdam-Rijnmond werd het virus in afgenomen slijm van 115 mensen aangetroffen.

Het RIVM komt dinsdag weer met weekcijfers. Vorige week meldde het instituut 3597 nieuwe gevallen in de zeven dagen ervoor. Dat was vrijwel gelijk aan het aantal positieve tests een week eerder. De week daarvoor, tussen 5 en 11 augustus, werden 4036 positieve tests geregistreerd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions