Clicky

 
Transport Online - 'Kabinet moet met fonds komen voor werknemer in thuisquarantaine'

'Kabinet moet met fonds komen voor werknemer in thuisquarantaine'

'Kabinet moet met fonds komen voor werknemer in thuisquarantaine'
07-09-2020 11:25 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Er moet een fonds komen dat werkgevers compenseert voor het doorbetalen van salaris aan werknemers die preventief thuis in quarantaine zitten omdat ze mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland heeft daarvoor een voorstel neergelegd bij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zei hij in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Hij denkt aan een regeling vergelijkbaar met die voor zwangerschapsverlof. "Ook hier gaat het om mensen die niet ziek zijn, maar wel verzuimen". Vonhof vindt het oneerlijk dat ondernemers de rekening moeten gaan betalen voor de preventieve thuisquarantaine van medewerkers voor tien dagen. Het kabinetsadvies geldt bijvoorbeeld voor mensen die terugkomen uit risicovol vakantiegebied of milde verkoudheidsklachten hebben. "Dat is geen probleem voor mensen die thuis kunnen werken, maar dat geldt slechts voor circa de helft van alle medewerkers", zegt Vonhof.

Hij vreest dat het aantal thuisblijvers fors toeneemt in de herfst, zeker omdat de testcapaciteit nu al niet toereikend is. De vertegenwoordiger van het mkb wil dat er wordt ingezet op betaalbare sneltesten. "Die zijn er al, maar wachten nog op goedkeuring van het RIVM", aldus Vonhof.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden