Transport Online - Goldbeck levert twee nieuwe warehouses van 53.000 vierkante meter af

Goldbeck levert twee nieuwe warehouses van 53.000 vierkante meter af

Goldbeck levert twee nieuwe warehouses van 53.000 vierkante meter af
07-09-2020 09:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZEVENAAR - GLP, een van de grootste investeerders en ontwikkelaars van logistieke warehouses en distributieparken ter wereld, kondigt vandaag aan dat fase 1 van G-Park Zevenaar, dat bestaat uit twee nieuwe warehouses met een totaaloppervlak 53.000 m² bvo, na een zeer prettige samenwerking is opgeleverd door bouwbedrijf Goldbeck.

De twee warehouses zijn onderdeel van een totaal ontwikkelvolume van ca. 130.000 m2, verdeeld over een totaal van vijf units. Fase 1 behelst respectievelijk ca. 26.287 m² bvo en ca. 26.508 m² bvo met een vrije hoogte van 12,20 meter, 50 dockdeuren, vier gelijkvloerse overheaddeuren en 141 parkeerplaatsen.

De eerste twee warehouses zijn speculatief gerealiseerd om de beschikbare opslagruimte te optimaliseren en werkgelegenheid in de regio te creëren. De twee warehouses werden vandaag feestelijk door Goldbeck aan GLP overhandigd en zijn nu gereed voor gebruik.

Elke warehouse is ontwikkeld volgens de BREEAM Excellent certificering. Het project is 100% elektrisch uitgevoerd. De warehouses zijn zeer duurzaam; ze zijn zeer voordelig in gebruik en relatief onderhoudsvrij. Ze passen verder binnen GLP’s toezegging om de CO² uitstoot te verminderen, energie- en waterverbruik te reduceren, gebruik te maken van gecertificeerde en gerecyclede bouwmaterialen en zo veel mogelijk in te zetten op hernieuwbare energie.

Phillipe Hendriks, Development Director van GLP over dit project: "GLP groeit in Nederland en Europa. Businesspark 7Poort is een opkomende logistieke regio in Nederland. We zien een groeiende vraag naar ruimte in deze regio gestimuleerd door de uitstekende logistieke knooppunten en nabijheid van de belangrijkste markten."

Zevenaar Logistics Centre is gesitueerd binnen Business Park 7Poort in de regio Arnhem/Nijmegen. Het ligt strategisch vlakbij de snelwegen A12 en A15 en maakt deel uit van een groter logistiek gebied genaamd Logistics Valley. Dit gebied verbindt twee mainports in Nederland, namelijk de haven van Rotterdam en Amsterdam Airport Schiphol met de Duitse Rijn-Roer vallei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen