Transport Online - Novak Djokovic gediskwalificeerd wegens wangedrag op US Open [+video]

Novak Djokovic gediskwalificeerd wegens wangedrag op US Open

Novak Djokovic gediskwalificeerd wegens wangedrag op US Open [+video]
06-09-2020 23:27 | Sport | auteur ANP

NEW YORK - Voor tennisser Novak Djokovic is op dramatische wijze een einde gekomen aan de US Open in New York. De nummer 1 van de wereld werd in de eerste set van zijn partij in de vierde ronde tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta gediskwalificeerd wegens wangedrag op de baan.

Djokovic raakte uit pure frustratie met een wilde slag een lijnrechter op haar hals nadat hij zijn service had ingeleverd. Daarmee kwam de drievoudige kampioen in New York op een achterstand van 5-6. Een game eerder had hij drie setpoints laten liggen. Mede daardoor was Djokovic extra boos op zichzelf toen hij daarna ook nog zijn service inleverde.

De vrouwelijke official ging nadat ze was geraakt door de klap van Djokovic met een gil tegen de grond en greep naar haar keel. De Serviër rende meteen naar haar toe om zijn verontschuldigingen aan te bieden. De partij werd stilgelegd. Na een minutenlang oponthoud kwam het unieke oordeel van de hoofdarbiter: uitsluiting Djokovic.

Grote favoriet

Tijdens de gespannen pauze in het lege Arthur Ashe-stadion trachtte Djokovic, die duidelijk was geschrokken, zijn naderende diskwalificatie nog af te wenden. Hij praatte op de arbiter in en probeerde ook de ernst van het incident enigszins weg te nemen. De hoofdarbiter paste de reglementen uiteindelijk toe en besloot hem tot verliezer te bestempelen.

Djokovic was in New York de grote favoriet voor de eindzege. Hij was in 2020 nog ongeslagen. Bovendien waren zijn grote rivalen Rafael Nadal en Roger Federer dit jaar op Flushing Meadows niet van de partij. Met een drieste actie schakelde de 33-jarige Serviër echter zichzelf uit. Hij zal daardoor nog wat langer moeten wachten op zijn achttiende grandslamtitel.

"Dit was de juiste beslissing", liet oud-tennisser Tim Henman al snel weten. De Engelsman werd in 1995 voor een soortgelijk incident op Wimbledon gediskwalificeerd. "Djokovic sloeg de bal niet bewust richting de lijnrechter, maar sloeg de bal wel weg en dan moet je verantwoording afleggen voor je daden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions