Clicky

 
Transport Online - Tom Dumoulin geeft hoop op eigen Tourzege op

Tom Dumoulin geeft hoop op eigen Tourzege op

Tom Dumoulin geeft hoop op eigen Tourzege op
06-09-2020 00:04 | Sport | auteur ANP

LOUDENVIELLE - Wielrenner Tom Dumoulin heeft de hoop opgegeven dat hij dit jaar de Tour de France kan winnen. De 29-jarige Limburger verloor veel tijd in de eerste rit door de Pyreneeën. "We zijn hier om de Tour te winnen, in eerste instantie met Primoz of met mij. Ik voelde vandaag: het gaat gewoon niet meer lukken", zei Dumoulin in het hotel van zijn ploeg Jumbo-Visma.

De Giro-winnaar van 2017 was na de finish in Loudenvielle al snel verdwenen, teleurgesteld over het verloop van de achtste etappe. Dumoulin moest op de slotklim, de Col de Peyresourde, zijn concurrenten laten gaan. Hij kwam als dertigste over de streep, ruim 2 minuten na de andere klassementsrenners.

"Ik voelde in de laatste paar kilometer van de Port de Balès, toen Wout het overnam van Robert, al dat ik niet de benen had om tot aan de finish met de besten mee te gaan. Ik moest een gaatje laten, maar kon in de afdaling wel weer aansluiten. Ik zat op hangen en wurgen mee. Ik heb toen op de Peyresourde de keuze gemaakt om op kop te gaan rijden voor Primoz", aldus Dumoulin, die als nummer 5 van het klassement aan de etappe was begonnen, met 13 seconden achterstand op geletruidrager Adam Yates.

Goede kaarten

De mede-kopman van Jumbo-Visma offerde zich op voor Roglic, de andere kopman van de Nederlandse ploeg. "Uiteindelijk zat Primoz op een gegeven moment geïsoleerd, dat was ook niet wat we wilden. Maar ja, waarschijnlijk was ik er ook van af gegaan zonder kopbeurt", zei Dumoulin, die in klassement naar de vijftiende plek zakte op 2 minuten en 20 seconden van Yates. "Het was gewoon een heel lastige finale voor ons. We hadden gehoopt met meer mannen op de Peyresourde te zitten. Ik ben nu weggevallen uit het klassement, maar gelukkig staan we er met Primoz nog steeds supergoed voor. We zijn van start gegaan met het algemene doel om te proberen de Tour te winnen. Primoz heeft daar nu gewoon nog steeds heel goede kaarten voor. We gaan daar vol voor."

De Sloveen staat tweede in het klassement, op 3 seconden van Yates. Zondag is de tweede Pyreneeënrit, daarna hebben de deelnemers aan de Tour een rustdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions