Transport Online - Vechtpartijen tussen Groningse en Duitse voetbalsupporters [+video]

Vechtpartijen tussen Groningse en Duitse voetbalsupporters

Vechtpartijen tussen Groningse en Duitse voetbalsupporters [+video]
05-09-2020 23:54 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - In de binnenstad van Groningen zijn zaterdag Groningse en Duitse voetbalsupporters met elkaar op de vuist gegaan. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt berichtgeving hierover door RTV Noord.

Op beelden die de omroep toont, is te zien hoe de supporters elkaar in de haren vliegen. Zij gooien daarbij ook terrasstoelen en -tafels naar elkaar. De clash gebeurde volgens RTV Noord in de Grote Kromme Elleboog. "Dit gaat alle perken te buiten", aldus de gemeentewoordvoerder over het geweld.

Lokale media melden dat er ook nog laat op zaterdagavond her en der rellende groepen zijn. De politie laat weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Aanwijzingen

Groningen vreesde al voor rellen. Zondag speelt FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Er is in de stad een noodbevel uitgevaardigd wegens angst voor ongeregeldheden.

Vanwege coronamaatregelen was al bekend dat de Duitse voetbalfans niet het stadion in mogen. Maar er waren al aanwijzingen dat Duitse risicosupporters toch naar Groningen zouden komen.

Het noodbevel maakt het de gemeente mogelijk om mensen naar buiten de gemeentegrens te brengen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen