Transport Online - Japan schort zoektocht naar slachtoffers scheepsramp 'Gulf Livestock 1' op

Japan schort zoektocht naar slachtoffers scheepsramp 'Gulf Livestock 1' op

Japan schort zoektocht naar slachtoffers scheepsramp 'Gulf Livestock 1' op
05-09-2020 10:20 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

TOKIO - De Japanse autoriteiten stoppen tijdelijk met de zoektocht naar tientallen vermiste opvarenden van een gezonken vrachtschip. De kustwacht heeft tot dusver drie overlevenden kunnen redden, maar moet de operatie nu stilleggen omdat de zware tyfoon Haishen het gebied nadert.

Een bron bij de kustwacht zegt dat de zoektocht pas hervat kan worden als Haishen over Japan is getrokken. Dat kan dagen duren. De storm wordt zaterdagavond (lokale tijd) verwacht in Japan en gaat gepaard met enorme golven en harde wind.

De Gulf Livestock 1 had 43 bemanningsleden aan boord en vervoerde zo'n zesduizend koeien. Het schip verstuurde woensdag een noodsignaal, waarna de kustwacht uitrukte met schepen en vliegtuigen. Reddingswerkers haalden drie opvarenden uit het water, maar voor een van hen kwam de hulp te laat.

Een van de overlevenden verklaarde dat het schip tijdens zwaar weer te maken kreeg met motorproblemen en kapseisde. De autoriteiten hebben in het rampgebied de karkassen aangetroffen van koeien, maar van de meeste opvarenden ontbreekt nog elk spoor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions