Transport Online - Ongeval op Duitse A2 met vrachtwagen met radioactieve lading [+foto's]

Ongeval op Duitse A2 met vrachtwagen met radioactieve lading

Ongeval op Duitse A2 met vrachtwagen met radioactieve lading [+foto's]
04-09-2020 11:31 | Ongevallen | auteur Redactie

LEHRTE - Donderdagmiddag rond 15:45 uur vond er op de Duitse A2 een ongeval plaats waarbij drie vrachtwagens waren betrokken. Bij het ongeval bleek een vrachtwagen betrokken die net radioactief materiaal geladen had.

Vanwege deze gevaarlijke lading werd een speciaal ABC-team van de brandweer ingezet die gespecialiseerd zijn in dit soort ongevallen.

De lading bleek een laag niveau radioactieve lading uit de geneeskunde te zijn. In totaal had de chauffeur tachtig vaten met 160 liter radioactief materiaal geladen. Na het ongeval werden er door de chauffeur van de vrachtwagen geen lekkende vaten aangetroffen.

In het kader van de gevarenpreventie werd toen een zogenaamde "Dekon" (decontaminatie) opgezet. Hierbinnen kunnen de hulpdiensten zich omkleden maar ook na de hulpverlening terugkeren uit de gevarenzone en daarna ontsmet worden.

Twee teams werden vervolgens uitgerust in chemicaliënpakken met zware adembescherming, die vervolgens de vrachtwagen en zijn lading verkenden met behulp van gespecialiseerde meetinstrumenten. De bevindingen zijn vervolgens via de mobilofoon aan de leiding gerapporteerd en gedocumenteerd: Gelukkig lekte geen van de vaten.

Rond 19:00 uur werd de inzet van het speciale ABC-team van de brandweer beëindigd.

Bij het ongeval raakten twee personen lichtgewond.

Een bergingsbedrijf sleepte de vrachtwagen vervolgens af en de brandweer droeg aan het einde van de inzet het inzetgebied over aan de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions